Få betalt for å bruke minibanken

BANK: Kundene i Valle sparebank kan le høyt av kjipe minibankgebyrer. Ikke bare slipper de å betale for å ta ut penger - de får faktisk betalt.

Bruker du nettbanken får du betalt.
Bruker du nettbanken får du betalt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Inntoget av gebyrfrie nettbanker og gebyrfrie uttak i butikkene har gjort det langt billigere å være bankkunde for den prisbevisste forbruker. Likevel er det få som slår Valle sparebank.

I følge Forbrukerrapporten betaler nemlig Valle sparebank sine kunder to kroner for hver gang de tar ut penger i bankens egne minibanker. Men det er mer; kundene får også en krone for hver gang de betaler regningene sine via nettbanken.

Antigebyrer er benevnelsen banken har valgt å bruke på ordningen som ble innført før jul i fjor. For gjennomsnittskunden, som betaler en giro og bruker minibankkortet en gang i uka, sørger ordningen for 130 ekstra kroner på kontoen i løpet ev et år.

Banken tjener penger på ordningen

- De store bankene kunne gjort som oss. Men de er for grådige, hevder Torleiv Hovet - nestleder i Valle sparebank, til Forbrukerrapporten.

Begrunnelsen for antigebyrordningen er enkel. Den lønner seg for banken.

- Når en bankkunde fra en hvilken som helst bank tar ut penger fra en annen banks minibank, må kundens bank betale et gebyr på 6,50 kroner til banken som har minibanken. For oss er derfor regnestykket enkelt: Ved å gi penger, oppfordrer vi kundene til å bruke våre minibanker. Vi må ut med to kroner per uttak, og ikke 6,50 kroner - og det føles mye bedre å betale til kundene våre enn til konkurrentene, sier bankens nestleder Torleiv Hovet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer