Få billigere boliglån

Flere hundre tusen nordmenn har tilgang til rimeligere boliglån gjennom organisasjoner og arbeidsgivere.

Det er tusenlapper å spare på de billigste boliglånene fra norske arbeidsgivere og organisasjoner.
Det er tusenlapper å spare på de billigste boliglånene fra norske arbeidsgivere og organisasjoner. Vis mer
Publisert

Du vet det kanskje ikke, men gjennom arbeidsgivere, pensjonskasser og andre organisasjoner kan du kan få boliglån til lavere rente enn du får i banken. I noen tilfeller mye lavere rente.

Egne midler og bankavtaler

Det er helst i store bedrifter og organisasjoner ansatte får tilbud om rimelige lån. En del bedrifter låner ansatte egne midler eller penger fra pensjonskasser. Andre bedrifter har gjort avtaler med banker om lavere rente til ansatte. I vår 2211 TARGET="_top">oversikt kan du se rentetilbud og betingelser og finne ut hvor du helst skulle jobbet nå.

Både Norges Bank, NHO og Sparebanken NOR gir sine ansatte svært billige lån. Norges Bank faktisk så billig at de ansatte må skatte av fordelen fordi renten er under skatteetatens vedtatte normrente som i år er på 5 prosent. Jobber du i disse organisasjonene er du ganske sløv dersom du ikke tar opp boliglån hos arbeidsgiver.

Men husk at de fleste som låner hos arbeidsgiver ikke oppnår slike voldsomme fordeler. Har bedriften en firmaavtale med en bank, kan du regne med avslag på rentesatsen i leiet 0,25 til 0,5 prosent. Da bør du først passe på å sondere det åpne lånemarkedet. De fleste firmaavtaler inngås nemlig med de store bankene, og disse er som regel ikke kjent for å ligge øverst på rentebarometrene når det gjelder å tilby billige lån.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer