Få et gratis nummer i år!

Selv om båten du eier kun har en kremvisp av en motor, må den få et nummer i det nye Fritids- og småbåtregisteret. Det er imidlertid gratis å registrere båter ut året.

Eier du en slik båt må den registreres. Foto: ukjent
Eier du en slik båt må den registreres. Foto: ukjent Vis mer
Publisert

Toll- og avgiftsdirektoratet regner med at en halv million småbåter i norske farvann er registreringspliktige i det nye Fritids- og småbåtregisteret. Dersom en av disse båtene tilhører deg kan det lønne seg å registrere den i år. Fra neste år truer Finansminister Gudmund Restad med registreringsavgift på 250 kroner for omregistrering og nyregistrering. Dette er ment å dekke driftskostnadene for registeret.

Alle over 4,5 meter

Mange er usikre på om de behøver å registrere båten sin. Dersom du har en seilbåt må du ut med målebåndet for å finne ut om den skal registreres. Er båten kortere enn 4,5 meter, slipper du unna. Men har du montert motor i seilbåten må den likevel registreres. For motorbåter er regelen at alle skal inn i registeret uansett størrelse på båt og motor. Selv den lille jolla med kremvispmotor må derfor få sitt eget nummer!

Nummer og båtkort

Båter som er registrert vil i følge avdelingsdirektør i toll- og avgiftsdirektoratet, Jan-Erik Hunn, motta et nummerskilt med tre bokstaver og tre tall. Første bokstav i nummeret forteller fylkestilhørighet mens resten av nummerene tildeles fortløpende. Nummeret vil, i likhet med registreringsnummer for biler, følge fartøyet hele dets levetid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer