Få fire prosent hos futen

Glem innskuddsrentene til bankene og vanskelige risikoprosjekter. Staten er den beste sparegrisen for lønnstakere.

Publisert
Sist oppdatert

Det flommer ikke akkurat over med lukrative sparetilbud for vanlige lønnsmottakere for tiden. For småsparere med liten lyst på risiko, ligger de beste bankrentene rundt 2,5 prosent pr år.

BSU-rentene er litt hyggeligere lesning. Mange tilbud ligger rundt 3-tallet. Med dagens prisstigning, gir dette en realrente på omtrent 0,5 prosent for alle som ikke betaler formuesskatt - det vil si de fleste under 50 år.

Overraskende er det faktisk de kommunale skatteoppkreverne som gir småsparere og lønnsmottakere et lyspunkt i en ellers traurig hverdag. Rentebetingelsene for for mye innbetalt skatt i 2003 er faktisk så gode at de tilsvarer 4 prosent rente i banken.

2,5 blir til 4

Har du innbetalt for mye forskuddsskatt og forskuddstrekk innen utgangen av inntektsåret, mottar du som godtgjørelse 2,5 prosent av det du har betalt for mye. Beløpet utbetales i juni for lønnstakere og pensjonister, og det beregnes ikke skatt av disse rentene. Les forskriften om rentegodtgjørelse ved tilbakebetaling av skatt her.

Betalte du 1000 kroner for mye i skatt hver måned i 2003, får du utbetalt 12300 kroner i juni - 300 kroner er renter (2,5 prosent) som du ikke skal skatte av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer