Få futt og fart i forholdet

Nyttårsforsett: Rydd plass til partneren på timeplanen. Her er ekspertenes tips til mer romantikk i hverdagen.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Tenk på partnerens gode sider - hvis han ikke har noen, har du valgt svært dumt.


Til neste år skal alt bli bra: Du skal begynne å trene, spise sunt, slutte å røyke, bli flinkere til å si nei, prioritere vennene mer og tilbringe mer tid sammen med barna. Men hva med samboeren eller ektefellen din?

- Så lenge man bor sammen, er det liksom en selvfølge at man får nok tid til hverandre. Men slik er det ofte ikke. Sosiale aktiviteter, barn og familie tar veldig mye tid, og når man først skal gjøre noe sammen med partneren, gjør man det gjerne sammen med mange andre, sier Kjersti Antonsen, seksualrådgiver i Kondomeriet.

Og så er det jobben...

- Er man karrierebevisst, blir det ofte både mye overtid og mye sosialt gjennom jobben. Når man først er hjemme, skal man også ha tid til barna, og man glemmer å være kjærester, sier hun.

Les også: Slik fikser du tidsklemma

Hva falt jeg egentlig for?
Stress og mas i hverdagen kan også føre til at vi irriterer oss mer over partneren, og kanskje glemmer hva vi egentlig falt for.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer


Samlivsekspert Åsa Rytter Evensen har en helt klar formening om hva som er det viktigste nyttårsforsettet med tanke på kjæresten, samboeren eller ektefellen.

- Tenk på partnerens gode sider - hvis han ikke har noen, har du valgt svært dumt. Forsøk å overse små irritasjonsmomenter og lær deg til å se stort og vennlig på ham, sier hun.

Slik får du sexlysten tilbake

Slik får du og partneren en best mulig start på året:

Kjersti Antonsen:

* Sett av tid til å være kjærester. Gå på date uten at det ligger i kortene at det nødvendigvis skal føre til sex.

* Se en erotisk film sammen. Send hverandre dirty SMS-er fra jobb og fortell hva dere vil gjøre etter at barna har lagt seg. Eller send en hyggelig SMS og si at: "Det var koselig å våkne opp sammen med deg, og jeg skulle gjerne hatt fem minutter til i senga før jeg måtte stå opp".

* Sett dere mål, som at i løpet av året skal dere ha brukt opp en liter massasjeolje eller to sett batterier til dildoen.

* Spill erotiske spill eller les erotiske blader for hverandre på sengekanten. Som regel fører det også til noe mer…

Les også: Ta en kjappis

* Gå på salsakurs eller matlagingskurs sammen. Da har dere også mer å snakke om etterpå.

Åsa Rytter Evensen:

* Hvis du er så snill som du greier mot ham, kan du forvente at han vil være likedan mot deg.

* Vær måteholden med alkohol. Det er veldig lett å begynne å krangle om dumme ting når man er påvirket.

* Snakk ikke stygt om hans foreldre. Det kan hende at han er enig, men han vil ikke høre det av deg. Vær vennlig mot hans foreldre når de kommer til middag, og ikke legg deg ut med dem så sant det er mulig å la være.

* Forsøk å bli enige om oppdragelse uten at barna hører på. Det kan føre til mye ufred i familien hvis man har veldig forskjellige meninger på dette punktet.

Les også: Sju tips for et lykkelig ekteskap

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer