Få gaver til 3.000- av sjefen

SKATT: Har du lagt ned en ekstra innsats i år kan sjefen gi deg en fortjent julegave. Men hvor mye kan du få før futen krever en bit av kaka?

Publisert
Sist oppdatert

Sjefen kan gi deg en gave til 500 kroner uten at du må skatte av den. Men pass på så dere ikke går i skattefella. Skattefritaket gjelder kun for gaver i form av gjenstander. Gir arbeidsgiveren deg 500 kroner i knitrende sedler, regnes det som lønn og du skal skatte av beløpet.

Verdi: 500 kroner

Hvis verdien av gaven utgjør over 500 kroner, skattlegges det overskytende.

Du kan også få gaven som penger dersom de brukes til å kjøpe en gjenstand, men da må du ikke glemme å gi sjefen kvittering for gaven du kjøper. Siden dette gir litt mer papirarbeid for sjefen, velger de fleste å gi en gave i stedet.

Hvis ikke arbeidsgiveren har noen gode gaveidèer, ender det ofte med et gavekort på hele beløpet. NB: Gavekortet må ikke kunne veksles inn i kontanter. Dersom det er tilfellet vil gaven bli skattepliktig.

Vinmonopolets gavekort er et alternativ.

Men det er fakstisk mulig å få en gave til et høyere beløp. Slik gjør du det:

Verdi: 2.500 kroner

Den skattefrie maksgrensen for alle arbeidstakerne er altså en gave på 500 kroner i løpet av inntektsåret. Men sjefen kan også premiere ansatte som kommer med gode forslag til forbedring av organisasjonen, eller arbeidsmetodene i bedriften.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer