Få gratis praktikant

SMÅ BARN: Mange barn, stor bolig og null barnehageplass? Kjøp deg mer fritid med praktikant. Har du flere barn vil du omtrent gå i null med dagens mulighet for statssubsidiert tjenerskap.

Publisert
Sist oppdatert

Noen velger å ansette en vaskehjelp for å få unna storsjauen, andre drømmer om å skaffe seg en praktikant som kan passe barna mens de er på jobb.

Spørsmålene er likevel mange:Hvor finner du praktikanten,hvor mye koster det, og ikke minsthvordan gjør du det lovlig? Fortsatt er det dessverre slik at de fleste velger å lønne praktikantene sine svart - men fortvil ikke, det er fullt mulig å gjøre det hvitt også.

Å finne gode praktikanter er ofte det største problemet. Vår erfaring er at de fleste finner sine utvalgte gjennom kjente, eller via annonser i avisene.

Slik finansierer du praktikanten

Ifølge våre kilder ligger en praktikantlønn på mellom 3.500 til 6.000 kroner i måneden. I tillegg kommer altså gratis kost og losji. Det høres kanskje mye ut, men for deg som har to barn kan faktisk kontantstøtten betale hele gildet. Per i dag er nemlig kontantstøtten på 3.000 kroner, per barn - per måned.

Kontantstøtten gis til foreldre med barn mellom ett og tre år, og som ikke går i barnehage med statsstøtte. (Husk at deltidsplass i offentlig barnehage kan redusere kontantstøtten.) Har du to barn i rett alder vil du altså få utbetalt 6.000 skattefrie kroner i måneden, noe som tilsvarer en praktikantlønn i det øvre sjiktet. Det er ikke noe krav om at foreldrene må være mer sammen med barna for å få kontantstøtte. Du har krav på kontantstøtte uansett om du er hjemmeværende, bruker vanlig dagmamma, eller ansetter praktikant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer