Få hjertet til å fikse seg selv

Trening over lengre tid kan hjelpe et dårlig hjerte til å reparere seg selv, viser ny forskning.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du et dårlig hjerte, betyr ikke det at du skal legge alt som heter fysisk trening på hylla. Tvert imot kan trening få hjertet til å reparere seg selv.

Det viser ny forskning som nylig ble presentert på et møte ved the European Society of Cardiology, den europeiske hjerteforeningen, melder Newsday.com.

I studien har Dr. Robert Hollriegel ved Universitetet i Leipzig i Tyskland fulgt 37 hjertepasienter. Han oppdaget at det var svært helsegunstig for dem å sykle en halvtime om dagen i tolv uker.

Fysisk aktivitet belaster nemlig hjertets arterier og muskler ved å sende ut ti ganger den normale blodmengden til de musklene som brukes. Stamceller blir også sendt ut for å avhjelpe stressituasjonen og kan dermed reparere ødelagte områder, ifølge Hollriegel.

Les også: Hjerte- og karsykdommer dreper flest

Godt av å treneEtter hvert vil stamcellene hjelpe kroppen til å venne seg til stresset ved å bygge nye blodkar og forsterke musklene. Dette så Hollriegel også hos pasientgruppen som trente. Kontrollgruppen derimot, som ikke syklet, hadde ingen endringer i blodkarene eller musklene sine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer