Få jobb med hull i CV-en

- Så lenge du er ærlig, trenger du ikke å være redd for å selge deg selv, sier Posten.

HULL: Det er ingen tvil om at hull i CV-en gir deg en ekstra utfordring når du skal søke jobb.  Foto: COLOURBOX.COM
HULL: Det er ingen tvil om at hull i CV-en gir deg en ekstra utfordring når du skal søke jobb. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I sin nyttårstale fokuserte statsminister Erna Solberg blant annet på mennesker som sliter med å komme inn i arbeidslivet grunnet såkalte hull i CV-en.

- Det er ikke alltid så lett. Noen opplever at dører lukker seg når de har vært uten jobb en periode. De har fått et hull i CV'n. Det skaper dobbel belastning, sa Solberg.

Statsministeren oppfordret arbeidsgiverne til å ansette mennesker som har vært borte fra arbeidslivet en periode og gi dem ny start, og sa at de som har gjort det, rapporterer om bedre arbeidsmiljø, skriver Dagbladet.

Les også: Fikk #drømmejobben gjennom sosiale medier

Ærlighet varer lengst

Fravær fra arbeidslivet kan skyldes så mangt, deriblant sykdom, rus og arbeidsledighet. De kortere hullene er lettere å forklare, og skaper ikke nødvendigvis noen problemer for deg

- Det er helt vanlig at folk er borte et par måneder fra arbeidslivet, eksempelvis i forbindelse med jobbskifte. Men det er jo ikke disse hullene som skaper ekstra utfordring for arbeidssøkere, sier Jon Paulsen, rekrutteringssjef i Manpower til DinSide.

For at store og mange hull skaper problemer for deg som arbeidssøkende, er det ingen tvil om. Uansett lengde og antall på arbeidsoppholdene, er det viktig at du er ærlig og ikke forsøker å pynte på sannheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer