Få LCD til spottpris

PRISTEST: For lite skrivebord? De lekre flatskjermene til PC-bruk blir stadig billigere. Se hvor du får de billigste skjermene enten du vil ha 15, 17, 18, eller 19 tommer å rutte med.

Publisert
Sist oppdatert
Få LCD til spottpris
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Små og lekre LCD-skjermer på skrivebordet eller gutterommet hjemme var tidligere forbeholdt folk med mye penger.

Nå har det heldigvis endret seg. Utvalget i billigmodeller er stort, og prisene ler lave:

Kvalitet?

Skal du kjøpe LCD-skjerm i år? (Avsluttet)
Ja(40%) 219
Nei(38%) 209
Vet ikke(21%) 117
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


DinSide Data tester fortløpende de ulike LCD-skjermene på markedet. Per i dag kan du lese mer enn 30 grundige tester, og det kommer stadig flere.

Prisnivået gjenspeiler normalt skjermens finesser og egenskaper. Den siste og mest avanserte teknikken byr ofte på den nyeste teknologien og de beste bruksegenskapene. Prislappen blir deretter. I denne artikkelen har vi imidlertid kun fokusert på hva prisen er for de billigste skjermene - i de ulike klassene.

Trykk her - eller på lenkene øverst til høyre for å gå rett til pristesten.

Fordeler og ulemper med LCD-skjerm

Plasseringsvennlig
Plasseringsvennlig Vis mer


LCD-skjermene er plasseringsvennlige. De er slanke, relativt lette, flate og har et skarpt og behagelig bilde. En annen fordel er at flatskjermene ikke flimrer på samme måte som de tradisjonelle monitorene.

I følge ekspertene hos DinSide Data er de største svakhetene at betraktningsvinkelen er begrenset. I praksis betyr det at du må se på skjermen mest mulig rett forfra, og ikke fra siden eller ovenfra/nedenfra. Jo nyere LCD-skjermen er, jo mindre er dette problemet, men fremdeles har de tradisjonelle skjermene et forsprang på dette punktet.

Her som ellers vil ofte prisen være avgjørende. De dyreste skjermene er normalt bedre enn de rimeligste når det gjelder betraktningsvinkel. Mange har også vært redd for at LCD-skjermene ikke duger til spill og video, svaret får du her.

Trykk her for å gå rett til pristesten

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer