Få litt ekstra ut av jobben

Her er listen over rettigheter og frynsegoder som du slipper å skatte av.

Børsa må du nok kjøpe selv, men jakt- og fiskerettigheter regnes som velferdstiltak, og er et skattefritt gode. Foto: Colourbox.com
Børsa må du nok kjøpe selv, men jakt- og fiskerettigheter regnes som velferdstiltak, og er et skattefritt gode. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets lønnsoppgjør blir mest sannsynlig nokså magert for de fleste, men kanskje kan du be arbeidsgiveren din kompensere med andre goder. Overtidsmat, parkeringsplass og gaver når du fyller år er ikke uvanlige frynsegoder på en arbeidsplass, men hva mer kan du tyne ut av arbeidsgiveren din uten å betale skatt?

Her er noen forslag til hva du kan be om:

  • PC- briller: Du kan få dekket utgifter til skjermbriller av arbeidsgiver. En forskrift pålegger arbeidsgivere å dekke utgifter til skjermbriller for ansatte. En arbeidstaker skal også få tilbud om øyeundersøkelse og synsprøve før de starter en jobb som innebærer å sitte ved en skjerm, og om nødvendig med jevne mellomrom utover i arbeidsforholdet.
  • Klær: Hvis arbeidsgiver krever at du bruker bestemte klær på jobben, og du får arbeidsgiver til å betale dette, regnes det som et skattefritt gode.
  • Utdanning: Arbeidsgiver kan betale utdanningen for deg, og denne fordelen er skattefri for deg som arbeidstaker. Hvis du mottar lønn for å videreutdanne deg, er denne inntekten bare skattepliktig i den grad den overstiger kostnadene til utdanningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer