Få maks ut av feriepengene

Nå er de her, men hvordan bruke dem smart?

Klart du skal kose deg i ferien, men det er lov å være litt økonomisk. Foto: Colourbox.com
Klart du skal kose deg i ferien, men det er lov å være litt økonomisk. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke tipset vi om smart bruk av feriepengene, men "hva med oss som faktisk har tenkt å bruke dem på ferie?", undret en leser. Her får du tips om hvordan du får litt ekstra ut av feriepengene dine.

Lag et budsjett

Hvis du planlegger hvor mye penger du har tenkt å bruke i ferien, er det vanskeligere å overskride dine egne grenser. Sett opp et enkelt budsjett for løpende inntekter og utgifter i løpet av sommermånedene. Husk at de fleste av oss ikke får utbetalt lønn i juli, men først i august. Ikke glem å regne med de vanlige løpende utgiftene på hus og bil selv om det er ferie. Boliglånet skal fortsatt betales. Her kan du få hjelp til å lage ditt eget budsjett.

Når du setter opp feriebudsjettet, kan det hende du glemmer å regne med kostnader som transport til og fra flyplassen, moms og turistskatt. Les alt om de skjulte feriekostnadene her.

Lei ut boligen i ferien

Du kan betjene boliglånet ditt og samtidig tjene noen kroner på å leie ut boligen din i ferien. I populære områder kan faktisk leieprisen overgå fellesutgiftene, men uansett er leieinntekter på bolig med på å gjøre ferien litt billigere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer