Få maten til å strekke seg

Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn kaster mat 800.000 tonn mat, ifølge flere anslag. Ifølge Grønn hverdag utgjør verdien av maten vi kaster kaster er utrolige 10 milliarder kroner.

Det vil si at hver eneste av oss nordmenn kaster mat for 2.173 kroner per år. Statens institutt for forbruksforsknings standardbudsjett viser at det er omtrent det samme som en voksen mann bruker på mat i løpet av en hel måned. En familie på fire sparer dermed raskt inn de siste årenes rentehopp ved å lage en økonomiplan for kjøkkendriften.

Renta opp: Kutt disse postene

Globale konsekvenser

Du synes kanskje moren din var dum da hun oppfordret deg til å spise opp maten og tenke på de fattige barna i u-land. Nå får hun støtte av statsminister Gordon Brown. Han mener at de rike landenes enorme sløsing med mat, bidrar til å presse matprisene oppover - til ulempe for de land hvor innbyggerne har mindre disponible midler enn hva man har i Europa. I Storbritannia, peker han på, kastes det utrolige fire millioner tonn mat årlig. Det tilsvarer at hver britiske husholdning kaster mat for 4.160 kroner per år. Han ønsker seg en plan der man fjerner den unødvendige etterspørselen etter mat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer