Få mer boliglån

Med den nye kalkulatoren til DinSide Økonomi kan du taste inn dine inntekter og utgifter og få vite hvor mye det er forsvarlig å låne.

Publisert
Sist oppdatert

Betyr den kjente "2,5-ganger bruttoinntekt"-modellen til bankene at du aldri ville fått råd til den minste leiligheten i hele byen?

Kanskje modellen er for streng for deg, og at det slett ikke er noe problem å låne mer?

KLIKK HER FOR Å GÅ DIREKTE TIL KALKULATOREN SOM VISER HVOR MYE DU KAN LÅNE

Kan låne mer

Bankene bruker gjerne den offisielle modellen hvis de skal svare raskt på en lånesøknad. La oss for eksempel si at du tjener 300.000 kroner i året. Banken vil da la deg ha en samlet gjeld på 750.000 kroner. Har du i forveien 250.000 kroner i studielån, ville du bare kunne låne 500.000 kroner til kjøp av bolig.

Og i dagens boligmarked er ikke en halv million kroner mye å rutte med.

Men nå er det faktisk slik at mange likevel får lov å låne mer enn 2,5 ganger bruttoinntekten. Grunnen er at de gir gode argumenter og dokumenterer at de klarer å betjene et høyere lån.

Lag et budsjett!

Løsningen kan altså være å lage et budsjett, noe som kan gi deg en pekepinn på hvor mye du tåler å låne. I tillegg vil det virke profesjonelt overfor banken hvis du har med et budsjett hvor du forklarer helt konkret hva pengene dine går til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer