Få opptil 360.000 med delt omsorg

Mange foreldre velger bort delt omsorg fordi de tror modellen innebærer at man må si ifra seg flere hundre tusen kroner. Her avslører vi de hemmelige rettighetene til foreldre med delt omsorg.

Publisert
Sist oppdatert

Du er langt i fra alene hvis du har valgt bort delt omsorg ved skilsmissen fordi du trodde du ville tape trygde- og skattefordeler av det. DinSide kjenner til en rekke skilte par som i praksis deler omsorgen for barna, men som oppgir til skatte- og trygdemyndighetene at barna har en aleneforsørger - av økonomiske årsaker.

- Vi valgte bort delt omsorg på grunn av de økonomiske fordelene vi trodde lå i å velge en annen modell, sier en to-barnspappa til DinSide.

- Når jeg nå vet mer har det liten praktisk betydning, men forholdene ville ha vært mer ordnet hvis vi hadde kjent til dette ved skilsmissen, mener han.

Lett å jukse

Andre par har ikke funnet seg i forskjellsbehandlingen ved delt omsorg, men valgt å omgå sannheten overfor myndighetene.

- Eksen og jeg syntes det var så hårreisende at vi, som ville dele omsorgen, ikke skulle ha de samme rettighetene som andre skilte, at vi var beredt til å jukse. Det var jo så enkelt, sier en annen kilde. - Men da vi ville ta inn fordelingen av utvidet barnetrygd og skatteklasse 2 inn i det økonomiske oppgjøret ved skilsmissen, ble advokaten blass i blikket, og sa at han ikke ville skrive ut en avtale som innebar ulovligheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer