Få orden på pengene dine

Sett opp ditt egen privatbudsjett på mobilen.

GRATIS: Budsjettkalkulatoren fra SpareBank 1 kan lastes ned til iPhone og iPod Touch (ikke første generasjon). Foto: SpareBank 1/DinSide
GRATIS: Budsjettkalkulatoren fra SpareBank 1 kan lastes ned til iPhone og iPod Touch (ikke første generasjon). Foto: SpareBank 1/DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SpareBank 1 har laget en liten og nyttig applikasjon til iPhone og iPod Touch. Privatbudsjett-applikasjonen lar deg nemlig få en god oversikt over hvor mye du har å rutte med i måneden.

Etter at du har lastet ned gratisapplikasjonen gjennom iTunes AppStore, må du fylle inn opplysninger om din privatøkonomi, slik som netto inntekt, samt diverse utgifter.

Deretter tar applikasjonen tall fra Statens institutt for forbruksforskning (Sifo) og beregner hvor mye penger du har til å bruke på mat, klær, fritidsaktiviteter, telefon og andre faste utgiftsposter.

Sifo-tallene kan justeres etter ønske, så dersom du bruker minimalt på reisekostnader, men mye på møbler, kan du justere dette.

Til slutt får du opp en fin grafisk gjengivelse av hvor mye av inntekten din som bør gå til sparing og til de forskjellige utgiftene.

Oversikten kan bli sendt til e-posten din i en PDF-fil.

Trenger du ekstra penger? Kanskje du bør gjøre som Per Gunnar...

Enkel og grei

DinSide har prøvekjørt budsjettapplikasjonen, og liker det vi ser. Den er enkel og grei, og burde rette seg mot alle som har angst for store budsjetter. Her er det bare de viktigste postene som kommer med, noe som også kan være svakheten med programmet, siden den vil bli litt for generell og enkel for en del mennesker. Dette er et budsjett for nybegynnere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.