Lage godt budsjett

Få oversikt over økonomien

Samtidig kan du også spare mye penger.

FÅ KONTROLL: Å regne sammen alle utgiftene sine er ikke det morsomste man kan gjøre, men det er viktig å gjøre i et budsjett for å få oversikt. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
FÅ KONTROLL: Å regne sammen alle utgiftene sine er ikke det morsomste man kan gjøre, men det er viktig å gjøre i et budsjett for å få oversikt. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Et godt budsjett kan hjelpe deg å få god kontroll på økonomien, ved å gi deg full oversikt over hva du tror du kommer til å bruke penger på, samtidig som du i ettertid kan sjekke hvor mye penger du har brukt på de ulike elementene i budsjettet ditt.

Når du samler alle inntekter og utgifter i et budsjett, får du bedre grunnlag for å prioritere forbruket riktig, som kan være til god hjelp for å hindre deg i å bruke mer penger enn det du får inn.

Financer.com lister opp 10 enkle tips for å sette opp et godt budsjett - som du også kan klare å holde.

1. Sett opp budsjettet i Excel

Når du først skal lage et budsjett, kan du bruke et regneark, men du kan også bruke penn og papir. Uansett er det viktig at du har budsjettet lett tilgjengelig slik at du kan notere når du bruker penger.

Finanssans.no har utarbeidet et forslag til budsjett i Excel-format der du selv enkelt kan putte inn ulike poster som lønn og utgifter til internett, strøm og innboforsikring. I budsjettet kan du også se hvor mye overskudd du sitter igjen med i slutten av måneden etter å ha fylt ut alle postene med utgifter, faste sparebeløp og eventuelle avvik i budsjettet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer