Få pakkene trygt fram før jul

Det er flere grep du kan ta for å sikre at pakkene du har bestilt hjem eller skal sende til venner og familie, ikke forsvinner.

PAKKELEVERING: Posten startet test av pakkelevering innenfor døra når mottakeren ikke er hjemme i februar. Foto: Posten Norge.
PAKKELEVERING: Posten startet test av pakkelevering innenfor døra når mottakeren ikke er hjemme i februar. Foto: Posten Norge. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har kanskje planer om å sende noe til kjente og kjære i Norge eller utlandet til jul? Eller kanskje du venter på en bestilling du har gjort i nettbutikken? I dag, fredag 13. desember, er fristen for å sende brev og små pakker for at du skal være sikker på at de kommer fram før jul.

Det er imidlertid flere ting å tenke på. Her har vi samlet noen gode postråd, både fra Posten og hjemsikkerhetsselskapet Ring, slik at du kan sikre trygg pakkelevering i julestria.

1. Planlegg godt

Planlegg jula, og meld fra hvor du bor. Gamle adresselister kan føre til forsinket post. Husk å oppdatere egen adresse, samt sjekke de du skal sende til, skriver Posten.

Sjekk sendefristene. Send juleposten i god tid, slik at den kommer fram til julaften. Til utlandet er det egne frister.

2. Riktig innpakking

Bruk god emballasje. Unngå løsninger som gjør at innholdet kan falle ut, og bruk fyllstoff for å unngå skader. Legg gjerne en adresselapp i pakken også.

Du kan faktisk kjøpe digitale frimerker og sende fra din egen postkasse, informerer Posten, men du kan også gjøre det på gamlemåten med vanlige frimerker, julefrimerker eller personlige frimerker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer