Forsvant pakka fra Finn-kjøpet i posten? Dette har du krav på

Få pengene tilbake når ting forsvinner i posten

Selgeren må dokumentere å ha gjort jobben sin, ellers må han erstatte tapet ditt.

BORTE: Ting kan forsvinne under transport, også når du kjøper brukte ting fra for eksempel Finn. Har ikke selgeren gjort jobben sin, har du som kjøper krav på pengene tilbake. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
BORTE: Ting kan forsvinne under transport, også når du kjøper brukte ting fra for eksempel Finn. Har ikke selgeren gjort jobben sin, har du som kjøper krav på pengene tilbake. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Dinside har tidligere dokumentert hvordan nordmenn taper tusenvis av kroner på mislykka Finn-kjøp. Folk forhåndsbetaler alt fra brukte vinkelslipere til splitter nye iPhone-er, men får aldri varene.

Det er da ofte snakk om ren svindel; kriminelle som lokker til seg penger for varer de aldri hadde planer om å sende.

Men det kan også dreie seg om trøbbel med postgangen: Mange selgere hevder å ha sendt varene, men at de må ha blitt borte på veien.

Også da kan du ha krav på pengene dine tilbake.

Telefoner, DVD-er, vesker

Her er tre ferske vedtak fra Forbrukerklageutvalget, om kjøp av brukte varer hvor selger hevder at tingen skal ha blitt sendt:

En rogalending kjøpte en iPhone 7 Plus fra en nordlending for 6.000 kroner, gjennom Finn. Men telefonen kom aldri fram, selv om rogalendingen mente å ha sendt den i posten.En kvinne fra Akershus kjøpte to DVD-er av en telemarking på Finn for 1.700 kroner – uten at historien forteller noe om denne astronomiske summen. Selgeren hevdet at DVD-ene hadde blitt sendt slik han lovet, men ingenting dukket opp hos kjøper.En vestfolding kjøpte en veske fra en sørlending gjennom appen Tise for 1.100 kroner. Den kom aldri fram, men selgeren mente hun hadde sendt den og at feilen måtte ligge hos Posten.

Felles for alle historiene er at pakkene ble sendt uten sporing. Og blant annet derfor sitter ingen på dokumentasjon for at pakkene ble, eller ikke ble, postlagt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer