Få penger tilbake på regningen

Noen kredittkort gir deg rabatt i utvalgte restauranter og butikker. Nå kaster Skandiabanken seg også på denne bølgen.

Betaler du restaurantregningen med utvalgte kredittkort, kan du få spesialrabatt.  Foto: Per Ervland
Betaler du restaurantregningen med utvalgte kredittkort, kan du få spesialrabatt. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kredittkortselskapene kjemper ikke bare om å ha de beste rentene og betingelsene. De siste årene har selskapene også kunne lokke til seg kunder ved å tilby rabatter ved bruk av kortene på enkelte restauranter og butikker.

Nå kaster Skandiabanken seg på denne bølgen, og gir deg spesialrabatter på utvalgte steder når du drar kredittkortet eller betaler med Visa-delen på bankkortet.

Pengene blir satt inn på konto etter at du har betalt regningen. Har du gitt kelneren tips med samme kort, vil du få igjen ti prosent av dette også.

Har sett verre grep enn dette

Flere enn 200.000 nordmenn er registrert som dårlige betalere, fordi de har én eller flere betalingsanmerkninger, ifølge tall fra analyseselskapet Experian. Mange av disse har latt seg friste av å betale med penger de ikke har, gjennom for eksempel bruk av dyre kredittkort.

Forbrukerrådet er likevel ikke redd for at de fristende rabattene fra kredittkortselskapene skal få enda flere nordmenn i økonomisk uføre.

– Kredittkortselskapene har gjentatte ganger vist at de kan gjøre kreative grep, og vi har sett ting som er mye verre enn dette, sier fagdirektør Jorge Jensen i Forbrukerrådet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer