Få penger tilbake ved forsinkelser på buss, tog og bane

Er bussen eller banen mer enn 20 minutter forsinket, kan du be om pengene tilbake.

REFUSJON: Du kan kreve refusjon dersom forsinkelsen er på mer en 20 minutter hos Ruter. Du kan også få refundert hele eller deler av billetten for reiser med tog. Men du må selv gjøre jobben med å rette kravet til transportselskapet. Foto: Kristin Sørdal
REFUSJON: Du kan kreve refusjon dersom forsinkelsen er på mer en 20 minutter hos Ruter. Du kan også få refundert hele eller deler av billetten for reiser med tog. Men du må selv gjøre jobben med å rette kravet til transportselskapet. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er snøkaos på Sør- og Østlandet, med tilhørende forsinkelser både i biltrafikken og i i kollektivtrafikken.

Mandag morgen melder VY om forsinkelser på grunn av en feil på en sporveksel, og Ruter melder om forsinkelser på grunn av redusert framkommelighet.

Stort snøfall på Oslo Lufthavn har også ført til noe forsinkelser i flytrafikken i morgentimene, på grunn av brøyting og kø for avising av fly.

Husk at du kan ha rett på refusjon dersom du blir forsinket i kollektivtrafikken, men du må selv kreve refusjonen for å få den.

Alle klager og krav skal rettes til transportøren, altså selskapet du har en billett med. Dersom dere ikke blir enige, kan du klage videre til Transportklagenemnda.

Ruter

Har du kjøpt billett med Ruter, kan du kreve refusjon dersom forsinkelsen er på mer enn 20 minutter.

Ruter refunderer «dokumenterte utlegg» med inntil 550 kroner. Er forsinkelsen lenger, økes maksrefusjonsbeløpet.

Du kan få refusjon for drosje, egen bil (kilometergodtgjørelse) eller annen alternativ kollektivtransport, men de skriver i vilkårene at du må ha beregnet nok overgangstid (minst 5 minutter), du må ha beregnet nok gangtid, brukt riktig rutetabell - og avviket må ikke ha vært varslet på forhånd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer