Få råd til Porsche

Fondssparing ble liksom klistret stille inn i glemmeboken for et par år siden, sammen med ansatteopsjonene og bildet av Porschen vi drømte om. Men kanskje er det for tidlig å avskrive fond.

Publisert
Sist oppdatert

Få råd til Porsche

  1. De beste fondstypene


På 90-tallet økte nordmenn fondssparingen kraftig, fra et meget lavt nivå. Og det var spesielt aksjefond som var på moten.

På topp

Spesielt økte sparingen i aksjefond mot slutten av 90-tallet, like før vi begynte på det som har vist seg å være den verste nedturen for aksjemarkedet siden 30-tallet.

Dermed er det svært mange av oss som har opplevd i praksis hva det vil si å kjøpe på topp.

Ikke så rart da at det sitter mange småsparere rundt i hytter og hus og banner innett ved tanken på den veltalende fondsselgeren som lurte dem ut på galeien.

Og de forbannede masser har stemt med lommeboken. De har sluttet å kjøpe aksjefond, og foretrekker bank og bolig som spareobjekter.

Gode fond

Men det er kanskje lurt å glemme den sleipe selgeren og tenke en gang til på fondssparing.

For det første er det jo en mulighet for at man nå gjøre et bedre kjøp i aksjefond enn da jubelen på børsen stod i taket. Har du vært med på nedturen, vil det jo være surt å gå glipp av oppturen.

For det andre finnes det fond som kan gi god avkastning uavhengig av aksjemarkedet, og endog fond som gjør det bedre jo verre det går med aksjer.

DinSides søsterpublikasjon iMarkedet vil i ukene frem til jul gi deg en serie om fond og fondssparing. Den første artikkelen er nå klar:

Les hvilke fondstyper som gir høyest avkastning

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer