Få skattekort via nettet

SKATT: Nå kan du bestille frikort og å endre skattekortet for 2003 via nettet. Enda bedre er det at du nå også får se hvor langt bestillingen din har kommet i systemet.

Publisert
Sist oppdatert


I år kan du altså sjekke på Internett når du søkte om skattekort - og om søknaden er behandlet av likningskontoret.

Bedre oversikt

Alle som søker om nytt skattekort får tilsendt en oversikt over hvor mye skatt de skal betale sammen med det nye skattekortet.

For første gang kan også enslige se denne oversikten før de får skattekortet tilsendt.

Etter å ha tastet inn sine opplysninger, kan de se beregnet skatt, skatteklasse og trekkprosent eller forskuddsskatt på Internett. Siden skatteberegningen avhenger av ektefellens skatteforhold, er det foreløpig bare enslige og samboere som kan gjøre dette.

PIN-koder

For å benytte tjenesten må du bruke PIN-kodene som følger med skattekortet som kommer i posten nå i desember. Opplysningene du taster inn blir overført til likningskontoret.

Likningskontoret skal foreta sine beregninger, skrive ut nytt skattekort og sende det i posten innen fem dager. Postgangen kommer imidlertid i tillegg.

Når du endrer skattekortet får du tilsendt nye PIN-koder sammen med det nye skattekortet - dette er nytt. Tidligere ble PIN-kodene tilsendt en gang i året.

Dersom du mister PIN-kodene, kan du bestille endringsskjema via nettet og få PIN-kodene tilsendt på nytt.

Har du aldri hatt skattekort før må du imidlertid gjøre det på den tungvinte måten: Du må da laste ned et blankt bestillingsskjema fra Internett, og så sende det til likningskontoret i posten.


Dobling

I alt 104.577 bestilte frikort eller nytt skattekort over Internett for inntektsåret 2002. Det var en dobling fra året før, da 53.204 bestilte.

Kilde: Skattedirektoratet

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer