Få tilbake penger for tregt bredbånd

Du kan kreve refusjon om bredbåndet ikke leverer hastighetene det skal.

GÅGATE: Av og til kan rutere oppføre seg som de var i en gågate. En rask  test på nettet kan vise deg sånn cirka hva bredbåndet ditt klarer å levere, og kanskje avsløre avvik.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
GÅGATE: Av og til kan rutere oppføre seg som de var i en gågate. En rask test på nettet kan vise deg sånn cirka hva bredbåndet ditt klarer å levere, og kanskje avsløre avvik. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du testet hastigheten på bredbåndet ditt? Sjansen er stor for at den er lavere enn hva bredbånds-leverandøren oppgir som makshastighet. Ofte fordi hastigheter varierer fra bolig til bolig på grunn av variabler som ditt eget utstyr og avstand fra sentralene.

Prøv selv – trykk her og få opp netthastigheten din!

De som klager får gjerne et innarbeidet svar, type: "Hastighetene varierer, slik er det bare".

Men det betyr ikke at du sitter uten rettigheter. Du kan nemlig ha krav på penger om ikke bredbåndet lever opp til forventningene.

Digital bakevje? Se hvordan du kan få opp farten

"Maks teknisk hastighet"

Brukerklagenemnda for elektronisk kommunikasjon har behandlet en sak fra en kunde som opplevde nettopp tregere bredbånd enn hva leverandøren reklamerte med. Mannen hadde et ADSL2+-abonnement, med en teoretisk hastighet på 23 megabit per sekund (Mb/s).

Etter det som skal ha vært en feilfiks på leverandørens utstyr, oppdaget mannen at han fikk betydelig tregere bredbånd. Tidligere skal hastigheten ha ligget på rundt 15 Mbit/s, mens den nye hastigheten var på rundt 7 Mbit/s. Dette klaget mannen på ved flere anledninger, men følte at han aldri fikk noe godt svar på hvorfor dette hadde skjedd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.