Få titusener igjen på skatten

Mange har mulighet til å få igjen en liten formue på skatten.

Publisert
Sist oppdatert

Har du allergi? Dysleksi? Er du uføretrygdet eller har du diabetes? Da kan du ha rett på å få til bake flere tusen på skatten.

- Det er ikke en øvre grense på hvor mye du kan kreve i fradrag, men du må dokumentere eller sannsynliggjøre at du har merutgifter på over 9.180 kroner. Om du har det vil du få et fradrag på 9.180 kroner eller mer, sier Gry Nilsen. Hun er advokat og leder for skattefaglig avdeling i Skattebetalerforeningen.

Nilsen sier at så lenge du kan bevise du har merutgifter på minst 9.180 kroner, kan du føre fradraget i selvangivelsen. Har du for eksempel hatt merutgifter på 15.000 kroner i løpet av 2008, vil det redusere skatten med 4.200 kroner.

- Folk som har blitt avhengig av rullestol og kanskje må sette inn heis eller fjerne alle dørtersklene i huset, kan ha betydelig større utgifter, og dette vil det være mulig å få fradrag for, sier Nilsen til DinSide.

Forutsetningen for å få sykdomsfradrag er at lidelsen har en varighet på minimum to år.

LES OGSÅ: - Ikke offentliggjør skattelistene

Vanskelig å bevise

Dessverre for skattebetalerne, er det noen ganger en vanskelig jobb å bevise hvor mye du har brukt på ekstrautgifter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.