Få tusenvis igjen på skatten

Mange har mulighet til å få igjen en liten formue på skatten.

FÅ IGJEN PENGER: Har du allergi? Dysleksi? Er du uføretrygdet eller har du diabetes? Da kan du ha rett på å få til bake flere tusen på skatten. Foto: Illustrasjonsfoto: Per Ervland
FÅ IGJEN PENGER: Har du allergi? Dysleksi? Er du uføretrygdet eller har du diabetes? Da kan du ha rett på å få til bake flere tusen på skatten. Foto: Illustrasjonsfoto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Akkurat som tidligere år har enkelte rett til å få tilbake tusenvis av kroner på skatten. Har du for eksempel allergier, dysleksi, diabetes eller er uføretrygdet kan du ha rett til særfradrag verdt titusener av kroner.

- Det er ikke en øvre grense på hvor mye du kan kreve i fradrag, sier Gry Nilsen, advokat og og skattefaglig leder i Skattebetalerforeningen.

Må dokumenteres

For å kunne kreve fradrag på skatten, må du kunne vise til hvilke ekstrautgifter du har i forbindelse med sykdommen.

- Du må dokumentere eller sannsynliggjøre at du har merutgifter på grunn av sykdommen på over 9.180 kroner. Om du har det vil du få et fradrag på 9.180 kroner eller mer, sier Nilsen til DinSide.

Har du for eksempel hatt merutgifter på 15.000 kroner i løpet av 2008, vil det redusere skatten med 4.200 kroner.

- Folk som har blitt avhengig av rullestol og kanskje må sette inn heis eller fjerne alle dørtersklene i huset, kan ha betydelig større utgifter, og dette vil det være mulig å få fradrag for, sier Nilsen til DinSide.

LES OGSÅ: Start året med å sikre deg litt ekstra penger

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer