Prisvarsel

Få varsel når du kan gjøre et kupp

Dersom du ønsker deg noe som du gjerne vil kjøpe når prisen er på sitt laveste, bør du opprette prisvarsel med én gang. Flere produkter synker nemlig i pris akkurat nå.

SUPERSMART: Med noen få tastetrykk kan du sikre deg e-post eller SMS når det du planlegger å kjøpe synker i pris. I saken under forklarer vi hvordan du oppretter prisvarsel, samt hvilke produkter som har prisstup i disse dager. Foto: skjermdump
SUPERSMART: Med noen få tastetrykk kan du sikre deg e-post eller SMS når det du planlegger å kjøpe synker i pris. I saken under forklarer vi hvordan du oppretter prisvarsel, samt hvilke produkter som har prisstup i disse dager. Foto: skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Økt netthandel og det at flere butikker tilbyr prisløfter eller prismatch, har nok gjort oss som forbrukere enda mer prisbevisste når vi handler.

Du er kanskje én av dem som drar opp mobilen umiddelbart etter at du har funnet noe du vil kjøpe for å sjekke om listene hos Prisjakt.no eller Prisguiden.no viser at produktet selges billigere et annet sted?

Da er prisvarsel genialt for deg (såfremt du ikke allerede vet om denne tjenesten) og alle andre som liker å gjøre et kupp når de drar bankkortet.

Fanger prisendringer hver time

Amund Espelien, daglig leder hos Prisguiden.no, forteller at selv om prisvarsel er veldig populært, er det nok fortsatt mange som ikke vet hvor enkel det er å spare penger med denne funksjonen.

- Tjenesten er gratis og du får umiddelbart varsling på SMS eller e-post når produktet faller i pris, sier Espelien til Dinside, og legger til:

- Prisguiden følger prisutviklingen til mer enn seks millioner varer i norske nettbutikker, og hver time fanger vi opp tusenvis av prisendringer. Med prisvarsel slipper du å følge med på prisene hele tiden, men får i stedet et varsel rett inn på mobilen når det er tilbud på de produktene som du er interessert i.

PRISVARSEL: I forbindelse med black friday laget Dinside en video som viser hvor enkelt det er å opprette prisvarsel. Video: Ingebjørg Iversen. Vis mer

Kan brukes før og etter kjøpet

Også Prisjakt.no tilbyr prisvarslingstjeneste:

- Du kan velge om du ønsker å få en e-post eller push-varsel på mobilen når produktet synker i pris. I tillegg kan du velge å få varsel hver gang prisen synker, eller bare når den synker ned til et visst punkt, sier norgessjef Are Vittersø til Dinside, og fortsetter:

- Et tips er å beholde prisvarselet også etter at du har handlet, for det er nemlig mange butikker som tilbyr prisgarantier i etterkant av kjøpet. Det gjør at du kan ta kontakt med butikken dersom det du har kjøpt fortsetter å droppe i pris, og så få mellomlegget tilbake i form av penger eller gavekort.

Slik oppretter du prisvarsel

Søk deg frem til produktet du ønsker å kjøpe hos Prisjakt.no eller Prisguiden.no. På produktsiden fyller du inn mobilnummer eller e-postadresse for å motta prisvarsel på produktet. Straks prisen faller, mottar du varsel med den nye tilbudsprisen.

Her stuper prisene

Dinside har spurt både Prisjakt.no og Prisguiden.no om hvilke produkter som stuper i pris akkurat nå.

- Hvis vi ser på alle produkter i alle kategorier, er alle prisene ned nesten med to prosent. Prisene synker imidlertid mest innen klær og tilbehør (ned 2,9 prosent), skjønnhet og helse (ned fire prosent) og sko (ned 4,3 prosent), oppsummerer Vittersø hos Prisjakt.no.

Espelien hos Prisguiden.no påpeker at sesongskiftet fra sommer til høst gjør at mange butikker har gode tilbud nå. Blant tilbudene som er mest populære finner vi sommerprodukter som telt, hengekøyer, turklær, solbriller og hageprodukter, samt treningsklær og joggesko.

- I forbindelse med OL ser vi også at flere av elektronikkjedene har gode tilbud på TV-er, og flere av disse er merket «rekordbillig» hos oss. Det betyr at prisen aldri har vært så lav som den er i dag, sier han.

Til tross for prisdropp på mange produkter, presiserer Vittersø at prisene spretter såpass mye opp og ned gjennom hele året, så det er ikke slik at du ikke får disse prisene i andre perioder også - altså er det ingen grunn til å «stress-shoppe».

De mest populære prisvarsel-produktene

Her er de ti mest populære produktene å ha prisvarsel på i sommer hos Prisguiden.no:

  1. Xiaomi Roborock S6 MaxV (robotstøvsuger)

  2. Sony PlayStation 5
  3. Husqvarna Automower 310 (robotgressklipper)
  4. Xiaomi Mi Roborock S5 Max (robotstøvsuger)
  5. Thermacell Radius (myggjager)
  6. Nintendo Switch (OLED)
  7. Philips SpeedPro Max Aqua (trådløs støvsuger)
  8. Nvidia GeForce RTX 3080 Ti (skjermkort)
  9. Sony WF-1000XM4 (ørepropper)
  10. Weber Q3000 (gassgrill)

På topplistene hos Prisjakt.no finner vi Playstation 5, robotstøvsugeren Roborock S6 MaxV og Apple Airpods Pro, men etter 1. juni har myggfangeren Thermacell Radius sneket seg inn på andreplass.

- Opprett varsel på det du handler ofte

Det er typisk litt dyrere produkter som det blir opprettet varsler på, for eksempel spillkonsoller, robotstøvsugere, TV-er, hodetelefoner og kjøkkenmaskiner, ifølge Vittersø i Prisjakt.no.

- Jeg vil imidlertid anbefale alle å bruke varsel også på produkter de bruker mye og kjøper ofte, for selv om det ikke er de dyreste produktene, er det mye å spare over tid på å følge med på eksempelvis deodoranter, kontaktlinser og sminke, råder han.

- Dette er også ofte produkter som spretter mye i pris, og da er det ekstra viktig å handle på rett tidspunkt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer