Få Visa på mobilen

Visa vil du skal bruke mobiltelefonen til å betale småbeløp.

Publisert
Sist oppdatert

Vi blir stadig gladere i å dra Visa-kortene våre, selv når vi skal betale små beløp. Kjøps- og uttakstransaksjon med Visa-kort i butikk og internett har økt 25,5 prosent det siste året, mens den gjennomsnittlige summen per transaksjon har gått ned.

Men Visa mener det tar for lang til å dra magnetstripen gjennom kortterminalen, og trykke inn pinkoden, for å betale. Derfor skal det nå bli enklere å betale for eksempel en kopp kaffe - uten å bruke kontanter.

I et prøveprosjekt i England har Visa integrert et chip i mobiltelefonen. Ved å holde telefonen foran en miniterminal i butikk vil en kunne betale med mobiltelefonen - uten å dra magnetstripen gjennom terminalen - eller trykke pinkode.

Bedre råd i 2008? Begrens kredittkortbruken

Hva med sikkerheten?

Du kan bare foreta småbetalinger på denne måten. Grensen vil bli satt av hver enkelt bank, mens i prøveprosjektet kan du kun foreta transaksjoner på inntil 10 pund per gang, med en sammenlagtgrense på 50 pund.

Om du overgår denne begrensningen blir du nødt til å trykke inn pinkoden din. På den måten er du sikret mot å ikke bli storsvindlet om du skulle miste mobiltelefonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer