Facebook er sunt for barn

Skal gjøre godt for barns utvikling.

Det er viktig at barn og unge gis anledning til å henge med i den digitale utviklingen, mener forskerne bak en ny studie.  Foto: colourbox.com
Det er viktig at barn og unge gis anledning til å henge med i den digitale utviklingen, mener forskerne bak en ny studie. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har lenge vært hevdet at barn og unge bruker alt for mye tid på å sitte foran PC-en. Nå viser en ny undersøkelse imidlertid at det kan ha sine fordeler. Det melder Berlingske Tidende.

Les også: Lykken er en datamaskin

Facebook, messenger, online-spill og mobiltelefoner er nemlig meget viktige elementer i barn og unges utvikling i dag. Det slår amerikanske forskere fast i den hittil mest omfattende studien som er gjort over barn og unges medievaner.

Naturlig utvikling

I studien som er utført i samarbeid mellom forskere ved University of Southern California og Berkeley University of California, har man fulgt drøyt 800 barn og unge over en treårsperiode for å se nærmere på deres online-vaner.

Les også: Studentens beste verktøy

Og konklusjonen er at bruken av Facebook, MySpace og lignende tjenester på internet, hvor man kan dele videoer, kommentarer, interesser osv, er en uunngåelig og naturlig del av barns utvikling.

Gjennom online-aktivitetene bruker de unge hverandre til å danne egen identitet og selvstendighet. De bruker Messenger og mobiltelefonen til å vedlikeholde og utdype vennskapene de har i "den virkelige verden", og oppsøker likesinnede som de deler spesielle interesser med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.