Facebook kan avsløre deg

- Bruk informasjon fra Facebook i jakten på mennesker som lurer seg og pengene unna, oppfordrer dansk professor. Norske myndigheter er allerede i gang.

Du kan bli avslørt av dine egne og andres opplysninger om deg og ditt liv på nett. Foto: Colourbox.com
Du kan bli avslørt av dine egne og andres opplysninger om deg og ditt liv på nett. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kan være vanskelig å avsløre trygdesvindel og andre former for sosial unnaluring. Men nå mener den danske professor i digital forvaltning ved Copenhagen Business School, Kim V. Andersen, at myndighetene bør ta nettet i bruk for å avsløre bedrageri.

- Det nye er at der ikke bare vises hva man selv skriver, men også hva andre skriver om en, sier Andersen til danske metroXpress.

Professoren mener at sosiale nettsteder som Facebook, LinkedIn og Youtube, samt private blogger, er så fulle av personlige opplysninger at det også kan brukes til å avsløre for eksempel trygdesvindel, skattesnyteri eller annen kriminell virksomhet.

Sjekker norske nettverk

Norske myndigheter bruker allerede nettet i jakten på de som lurer seg unna.

- Skatteetaten har tatt i bruk internett for å finne informasjon som brukes i etatens kontrollarbeid, bekrefter informasjonsdirektør i Skatteetaten, Lise Halvorsen, overfor DinSide på spørsmålet om den danske professorens oppfordring følges av norske myndigheter.

Etaten vil imidlertid ikke gå i detalj om hvordan de bruker tilgjengelige nettverktøy til sitt kontrollarbeid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer