Facebook Libra

Facebook lanserer egen kryptovaluta

Facebook letter på sløret om sin egen kryptovaluta, som skal skapes sammen med selskaper som Visa, MasterCard, Paypal og Uber.

LIBRA: Facebook lanserer sin egen kryptovaluta, kalt Libra. Foto: Facebook
LIBRA: Facebook lanserer sin egen kryptovaluta, kalt Libra. Foto: Facebook Vis mer
Publisert

Håpet er at den nye valutaen skal tas i bruk blant vanlige folk – og at man unngår de voldsomme kurssvingningene som har bidratt til å gjøre andre kryptovalutaer vanskelige å bruke som betalingsmiddel.

Ifølge Wall Street Journal er planen at valutaen skal kobles til en samling av tradisjonelle valutaer, inkludert dollar og euro, nettopp for å unngå svingninger.

Sammen med investorer og teleselskaper, skal Facebook og betalingsselskapene investere rundt 10 millioner dollar hver i det nye og eksterne nettverket som skal drive valutaen. Både valutaen og konsortiet har fått navnet Libra.

Facebook har allerede søkt om godkjenning av planene hos finansmyndighetene i både USA og Storbritannia, rapporterte BBC i forrige måned. Ønsket er at valutaen skal være klar for bruk i løpet av neste år.

Reguleringsmyndighetene har så langt vært tilbakeholdne når det gjelder kryptovalutaer, både på grunn av faren for misbruk fra kriminelle og de voldsomme svingningene.

Facebook har de siste årene fått stadig større kritikk for håndteringen av personvern, og toppsjef Mark Zuckerberg har lovet en ny retning for det sosiale nettverket, bygget rundt mindre grupper, private meldinger og betalinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer