Facebook skal bli tryggere

Usikker på hvem som har tilgang til profilen din?

Facebook skal bli tryggere
Publisert
Sist oppdatert

Kanadiske myndigheters sure kommentarer har fått Facebook til å revurdere sine retningslinjer, slik at det skal bli enklere å kontrollere hva du faktisk deler via nettsamfunnet.

Hvem vet hva?

Facebook har flere ganger fått kritikk for å gi lite, og ikke minst ullen, informasjon om hva av brukernes informasjon som egentlig deles med tredjeparter. Dette gjelder spesielt når brukerne legger til såkalte tredjepartsapplikasjoner i sin profil.

I dag får nemlig brukerne kun en kort beskjed om at utviklerne av applikasjonen kan bruke informasjon fra brukerprofilen, som for eksempel bilder og tekst. Svakheten er altså at det ikke er noen informasjon eller kontroll om nøyaktig hvilken informasjon som faktisk blir hentet ut.

Men nå sier altså Facebook at de skal endre systemet slik at den enkelte bruker får mulighet til å kontrollere nøyaktig hva de deler med utviklerne av applikasjoner.

Tryggere for 200 millioner brukere?

- Disse endringene betyr at privatlivet for 200 millioner brukere av Facebook i Canada og resten av verden vil bli langt bedre beskyttet, skryter Jennifer Stoddart, personvernkommissær i Canada i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer