Fæle fastfood fakta

Pizza eller burger til middag? Eller kanskje noe annet etter du har lest dette?

Fæle fastfood fakta
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn spiser rundt 50 millioner dypfryst pizza i året, ifølge Stabburet.

Vi kjøper også 19 millioner pommes frites-porsjoner og 25 millioner hamburgere i året hos McDonald's, ifølge kjeden selv.

Les også: Slik blir usunt suntDerfor tyr vi til fastfood!

Det er ofte vi går for kjappe og enkle løsninger, enten det er middagsmat, lunsj, mellommåltid, frokost eller på-vei-hjem-fra-byen mat. Ikke bare fordi det er enkelt, det er jo også godt, billig og veldig greit!

Visste du at vi spiser mer når vi er ute på restuarant?

Men kanskje du tenker deg litt mer om neste gang, etter at du har lest disse fete faktaene. Husk at det daglige gjennomsnittlige energiforbruket for en voksen inaktiv dame og mann er henholdsvis cirka 2150 kcal og 2600 kcal, ifølge Helsedirektoratet.

Regn ut ditt energiforbruk her!

Mange kaloribomber

  • Fisk og kylling er ikke nødvendigvis så sunt! 6 stk. Chicken McNuggets inneholder 265 kcal og 15 gram fett. En Filet-O-Fish har 350 kcal og 16 gram fett. BK Fish på Burger King har 470 kcal.
  • Det er lett å glemme at væske kan være skikkelig kaloribomber. En milkshake på Burger King er et skikkelig måltid på 420 kcal og rundt 60 gram sukker.. Det er 16 teskjeer! Og når vi først er inne på drikke: En stor Cola på Burger King har 266 kcal og 65 gram sukker.
  • Les også: Fetende drinker

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer