"Faen meg det verste jeg har sett"

16-åringer poserer i Top Model som lik og pin-up-girls - og barn ser på. Nå har ekspertene fått nok.

Publisert
Sist oppdatert

I forrige ukes episode av TV3-programmet Top Model, der deltakerne konkurrerer om en modellkontrakt, skulle deltakerne posere som lik under en fotoseanse. Både vold, drap og selvmord preger bildene, som er lagt ut på seriens hjemmeside.

Les også: Tvunget til å kle av seg:

På et av bildene poserer en 16 år gammel deltaker som et lik, hengt opp etter armene i et tau og med skriften ”BITCH” på brystet. Det renner blod fra munnen hennes og ved siden av henne ligger en pistol.

- Dette bildet er faen meg det verste jeg noen gang har sett, sier spesialist på forebyggende helsearbeid og ekspert på spiseforstyrrelser, Runi Børresen, til DinSide Helse.

Les også: Realityserier kan trigge kosmetisk kirurgi:

Bør være forbudt- Jeg er helt lamslått. Dette er så grusomt at jeg har nesten ikke ord for det. Det bør være forbudt å fremstille unge jenter på denne måten. Her brukes ungdom som ikke en gang er myndige, og de fremstilles som trofeer, som panserjenter, som pin-up’er, i sjampanjesettinger, med våpen og som lik, sier Børresen, som tidligere denne uken gikk hardt ut mot kroppspresset ungdom utsettes for:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer