Færre barn med tynne menn

Menn med unormal vekt er mindre fruktbare enn de som ligger midt på treet, mener forskerne.

Publisert
Sist oppdatert

Altfor tynn eller altfor tykk? Det beste er å ha helt normal vekt dersom du har planer om å få barn.

Det viser en dansk undersøkelse av over 1.600 unge menn. Høy eller lav vekt påvirker nemlig sædkvaliteten hos vordende fedre.

Ekstrem BMIUndersøkelsen som er gjennomført ved Syd-danske universitet baserer seg på sædprøver fra danske menn som er i alderen for militærtjeneste.

Undervektige menn hadde gjennomsnittlig 36 prosent dårligere sædkvalitet enn de som veide passe mye. Tilsvarende hadde overvektige og fete menn en redusert sædkvalitet med 24 prosent.

Målingene baserer seg på Body Mass Index (BMI), som er et mål på idealvekten i forhold til kroppshøyden. BMI-verdier på rundt 25 regnes som normalvektig, verdier under 20 er undervektig, mens et BMI-tall over 30 regnes som overvektig.

HVA ER DIN BMI? TEST DEG SELV HER

Kan forklare barnløshetSammenhengen mellom kroppsvekt og fruktbarhet er ingen stor overraskelse for forskerne. Fra tidligere vet vi også at sterkt overvektige kvinner har større problemer med å bli gravide når de ønsker det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer