Færre helt ledige enn før corona

64 400 personer var registrert som helt ledige ved utgangen av februar. Det utgjør 2,3 prosent av arbeidsstyrken og er lavere enn før pandemien, ifølge Nav.

Kongsberg 20211016. NAV sine lokaler på Kongsberg.Foto: Terje Pedersen / NTB
Kongsberg 20211016. NAV sine lokaler på Kongsberg.Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Justert for sesongvariasjoner er nå antallet helt ledige lavere enn før pandemien. Vi må faktisk helt tilbake til før finanskrisen i 2008 for å finne et lavere nivå. Vi ser også at etterspørselen etter arbeidskraft er på et rekordhøyt nivå med mange nye utlyste stillinger, sier statistikksjef Ulf Andersen i Nav i en pressemelding.

9200 av de helt ledige er permitterte, mens det samme gjelder for 13 200 av de delvis ledige.

Ved utgangen av februar er det registrert 119 400 arbeidssøkere på tiltak hos Nav. Det er nedgang på 9500 arbeidssøkere fra januar.

Oppheving av coronatiltak årsaken

I løpet av februar ble det registrert 12 700 nye arbeidssøkere hos Nav. Det tilsvarer om lag 600 per virkedag, mot 1000 i januar.

Nedgangen i arbeidssøkere var størst i reiselivsbransjen og transportbransjen, hvor det til sammen var 4300 færre arbeidssøkere.

Andersen sier nedgangen henger sammen med at regjeringen i februar fjernet de fleste coronatiltakene.

Størst nedgang i Oslo og Viken

I Oslo og Viken sank andelen arbeidssøkere mest med henholdsvis ned ti og ni prosent i februar. Mens i fylkene Møre og Romsdal og Troms og Finnmark var nedgangen minst, med tre prosent begge steder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer