Færre inkassokrav: - Bekymringsfullt

Antallet inkassokrav mot privatpersoner falt med 5 prosent mellom april og september, sammenlignet med samme periode i fjor. Det er nødvendigvis ikke godt nytt.

INKASSO: Lindorff rapporterer om en nedgang i størrelsen på inkassokrav. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix.
INKASSO: Lindorff rapporterer om en nedgang i størrelsen på inkassokrav. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Samtidig gikk størrelsen på inkassokravene ned med 14 prosent, viser inkassoselskapet Lindorffs egne tall.

Gjeldsøkonom Morten Trasti i Lindorff sier i en pressemelding at en del kreditorer, særlig i offentlig sektor, har vært tilbakeholdne med å sende inkassosaker til privatpersoner under koronautbruddet.

– I tillegg har det vært en utstrakt bruk av betalings- og avdragsutsettelser. Dette har ført til at lån og regninger som under normale omstendigheter ville ha gått til inkasso, ikke har gjort det ennå, sier han.

- Bekymringsfullt

Trasti venter at den nedadgående trenden vil snu når avdrags- og betalingsutsettelsene fases ut og kreditorene går tilbake til mer normale inkassoprosesser.

– Da vil regningene man har utsatt å betale, måtte gjøres opp. Det som er bekymringsfullt, er at flere trolig vil få betalingsvansker. Mange har mistet jobbene sine og fått lavere inntekter under koronautbruddet. Budsjettene vil ikke gå opp for alle, sier økonomen.

Både myndighetene og bankene har innført en rekke tiltak for å hjelpe nordmenn gjennom denne vanskelige coronatida, blant annet ved å ha ekstraordinære dagpengeregler, droppe utlånsrentene og tilby avdragsfrihet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer