Færre kaker på Sesam Stasjon

Fete barn er blitt en hodepine for TV-produsentene. Løsningen er å la kakemonsteret i Sesam Stasjon lære barna moderasjon.

Publisert
Sist oppdatert

De snakkende dukkene i Sesam Stasjon har hittill lært barna kunnskaper som å telle og å være snille med hverandre.

Men nå kommer det mer. Trenden med stadig flere overvektige barn bekymrer manusforfatterne i TV-kanalen PBS så mye at de også vil lære barna om bedre kosthold.

De kommende sesongene med Sesam Stasjon vil derfor inneholde scener med et kakemonster på slankern. Den evig kake-spisende sokken skal lære barna at kaker og kjeks er av-og-til-mat i stedet for alltid-mat.

Fete barnSnakkende og kostholdsbevisste sokker er først og fremst et tema i USA som har en stadig økende andel overvektige og fete barn.

Men vi bør ikke tro at fenomenet bare eksisterer i landet som oppfant cola og monsterburgeren. Også i Europa er økende overvekt og diabetes blant unge et alvorlig samfunnsproblem.

LES OGSÅ SAKEN: TJUKKERE ENN I USA

Lærer måtehold- Selv kakemonsteret må lære å kontrollere kakelysten sin. Han har minnet oss om de enkle gledene med en deilig kake, og nå skal han påminne oss om at moderasjon er nøkkelen til et sunt liv, forteller politikeren Bill Frist som selv har deltatt i TV-programmet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer