Færre opplever kortsvindel

Selv om vi drar kortet stadig oftere, går svindelen ned.

KORTBRUKEN: Nordmenn drar kortet stadig oftere, samtidig som svindelen går ned. Foto: Colourbox.com
KORTBRUKEN: Nordmenn drar kortet stadig oftere, samtidig som svindelen går ned. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi bruker bankkort som aldri før, men kortsvindelen er heldigvis på vei ned. I fjor registrerte bankene et langt lavere tap i forbindelse med kortmisbruk enn i 2010.

Dessverre ser man fortsatt at de gjenværende svindeltilfellene skyldes slurv fra kortholderens side.

Korbruken øker, svindelen minker

I mars i år ble det handlet varer og tjenester for i underkant av 33 milliarder kroner med BankAxept-kort. Dette utgjorde totalt 102 millioner transaksjoner i betalingsterminaler.

Bare i forbindelse med julehandelen de to siste årene er det blitt gjort like mange transaksjoner i løpet av en måned, viser statistikk fra FNO.

Samtidig har kortsvindelen gått ned. For mens bankene tapte totalt 200 millioner kroner i forbindelse med kortmisbruk i 2010, lå tallet i fjor på 126 millioner.

Ifølge FNO er det utbredelsen av chip på bankkortene, regionsperrer, mobilvarsling og effektivt politiarbeid som er de viktigste årsakene til nedgangen. Ikke minst har skimming, altså kortsvindelsaker der opplysninger fra magnetstripen på et stjålet bankkort blir kopiert, gått ned betraktelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.