Færre sigaretter hjelper ikke

Om du vil ta vare på kroppen din må du kutte ut sigarettene fullstendig. Å kutte ned på den daglige dosen hjelper fint lite.

Publisert
Sist oppdatert

En ny rapport i det amerikanske fagmagasinet Journal of the National Cancer Institute er dårlig nytt for mange røykere.

Rapporten viser at det gir få fordeler å kutte ned på antallet sigaretter. Mengden av kreftfremkallende kjemikalier i kroppen blir minimalt redusert selv om antallet sigaretter synker.

Antallet er ikke viktig- Dette studiet bekrefter tidligere kunnskap om røyking. Nemlig at røykeslutt er langt mer effektivt enn å bare redusere antallet sigaretter, sier doktor Michael Thun ved den amerikanske kreftforeningen.

- Vi vet blant annet når det gjelder lungekreft at antallet sigaretter om dagen er mindre viktig enn hvor mange år du har røkt, forteller Thun til telegrambyrået Reuters i dag.

Fra 20 til 2 om dagenDet er forskerne ved University of Minnesota Cancer Center som nå legger frem ny forskning på sigarettrøyking. De har undersøkt 92 røykere over seks måneder.

Forsøkspersonene røkte i gjennomsnitt 23.7 sigaretter hver dag og gikk med på å redusere antallet med 25 prosent hver annen uke.

Testene viste at de som klarte å kutte røyken med 55 til 90 prosent fortsatt hadde høye nivåer av kreftfremkallende stoffer i kroppen. Selv de som kom ned til bare to sigaretter om dagen hadde mer enn halvparten av de giftige stoffene som man fant hos stor-røykerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer