Ikke fått faktura?

Faktura-tabbe kan gi smell seinere

… eller du kan slippe unna å betale regningen, men da må det gå laaang tid.

BORTE: Dersom du ikke har fått fakturaer på månedsvis for Internett, og feilen ligger hos leverandørens faktureringsavdeling, må du da betale fakturaer for flere måneder når feilen blir oppdaget? Les saken for å få svar. Foto: Dinside
BORTE: Dersom du ikke har fått fakturaer på månedsvis for Internett, og feilen ligger hos leverandørens faktureringsavdeling, må du da betale fakturaer for flere måneder når feilen blir oppdaget? Les saken for å få svar. Foto: Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har kjøpt og mottatt internett fra samme leverandør i flere år. På grunn av noen omlegginger hos leverandøren, ble vi en periode fakturert via post i stedet for avtalegiro, men siden mai har vi ikke fått noen faktura, verken i postkassen eller nettbanken. Internett har vi, derimot, hatt hele veien.

I september oppdaget vi de manglende fakturaene siden mai, og ringte leverandøren for å opplyse om dette. Må vi nå betale for månedene vi ikke har mottatt faktura?

Dette spørsmålet stilles via nettjenesten Advokatenhjelperdeg.no.

Vant til at det går av seg selv

Før du tenker at dette er en lite observant forbruker som ikke får med seg at regningene uteblir i flere måneder, er det verdt å minne om at når fakturaene betales automatisk med avtalegiro i nettbanken, er dette noe de fleste av oss vier lite oppmerksomhet.

Vi regner jo med at regningene kommer som de skal og betales likedan.

Ja, du må betale alt

Men hva svarer advokaten på spørsmålet over - må forbrukeren betale alle fakturaene som ikke er mottatt når det later til å være omleggingen hos internett-leverandøren som må ha forårsaket en eller annen feil i faktureringssystemet deres?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.