"Fakturaene" du ikke bør betale

Ikke alt som ser ut som et betalingskrav, er det

TILBUD PÅ FAKTURA: Slik så Dinopplysning.nos "kampanjetilbud" ut i 2012, da DinSide omtalte selskapet første gang. Foto: KRISTINA PICARD
TILBUD PÅ FAKTURA: Slik så Dinopplysning.nos "kampanjetilbud" ut i 2012, da DinSide omtalte selskapet første gang. Foto: KRISTINA PICARD Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hovedregelen er at man bør betale regningene sine i tide for å unngå purringer og ekstra gebyrer, ikke minst er dette viktig ved betaling av regninger fra staten.

Men ikke alt det som dumper ned i postkassa og ser ut som regninger, er reelle betalingskrav. Det som fremstår som en faktura, kan nemlig være snakk om et tilbud om en tjeneste eller betaling for en tjeneste du aldri har bestilt.

Vil skape oppmerksomhet

DinSide fikk denne uken tips fra et advokatfirma, som har fått tilsendt et tilbud om annonsering på DinOpplysning.no, som vi skrev om sist i 2012.

Det spesielle med tilbudet er at det er utformet som en faktura, pålydende den nette sum av 4950 kroner for tjenesten. I feltet hvor det normalt står en betalingsfrist på fakturaen, er det her oppført en registreringsfrist.

Hva er så årsaken til at Dinopplysning.no sender ut tilbud som minner om et betalingskrav?

Thomas Hellenes, daglig leder i Dinopplysning.no, sier til DinSide at målet er å skape oppmerksomhet rundt kampanjene til selskapet.

- Av erfaring vet vi at norske bedriftsledere er lei av pågående telefonselgere som forstyrrer og irriterer i en allerede hektisk hverdag. Av den grunn driver vi ikke med aktivt telefonsalg. At tilbudet sendes ut på en giroblankett er for å skape ekstra oppmerksomhet om våre kampanjer, sier Hellenes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.