«Alltid eFaktura»

Fakturatabbe kan gi ekstra gebyr fra mai

Vil du fortsatt motta eFaktura etter 14. mai, må du takke «ja» til dette nå.

TA GREP: Takker du ikke «ja» til «Alltid eFaktura», vil du fra og med 15. mai 2022 motta papirfaktura i posten, med et eventuelt ekstra gebyr, advarer DNB. Foto: Berit B. Njarga
TA GREP: Takker du ikke «ja» til «Alltid eFaktura», vil du fra og med 15. mai 2022 motta papirfaktura i posten, med et eventuelt ekstra gebyr, advarer DNB. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du ennå ikke sagt ja til «Alltid eFaktura», må gjøre det hvis du fortsatt vil motta alle fakturaer elektronisk, oppfordrer DNB.

Bits, finansnæringens infrastrukturselskap, har nemlig oppdrag fra Finanstilsynet besluttet å avvikle den gamle eFaktura-tjenesten.

Beslutningen gjelder alle banker og betalingsforetak, og avviklingen vil skje i en overgangsperiode fra og med 1. desember i år til og med 15. mai 2022.

- Når du takker ja til «Alltid eFaktura», kan de fleste bedrifter sende deg eFaktura, så lenge du ikke aktivt har reservert deg mot akkurat denne bedriften, sier Lars Lilleengen i DNB Betaling.

«Alltid eFaktura» er rett og slett en enklere og mer kundevennlig form for eFaktura, der du slipper å inngå avtale med hver bedrift og du får automatisk eFaktura fra alle bedrifter som tilbyr dette.

Hva innebærer «Alltid eFaktura»?

Endringen fra 1. desember 2021 består altså i at du slipper å inngå eFaktura-avtale med fakturautstedere enkeltvis, men at du vil få tilsendt regninger fra alle leverandører som kan sende eFaktura når du har avtale om eFaktura og har gitt «ja takk til alle»-samtykke, skriver eFaktura.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer