Faller for feil mann

Det er ikke bare Lady og Juliet som forelsker seg i feil mann. Syv av ti norske kvinner har gjort det samme.

Publisert
Sist oppdatert

Lady får til slutt Landstrykeren. Like bra ender det ikke for Romeo ogJuliet. Men forelskelsen er stor, tross sosiale forskjeller. Også norskekvinner opplever ulykkelig kjærlighet ved å falle for feil mann.

Disney har gjennomført en studie i forbindelse med at klassikeren Lady ogLandstrykeren kommer på DVD. Studien viser at motsetninger tiltrekkernorske kvinner.

Undersøkelsen har fokusert på kvinners forhold til ”farlige” og ”forbudte” menn,og har tatt for seg 500 norske, svenske og finske kvinner.

Svenske kvinner er ikke like begeistret for motsetninger som oss i Norge.Hele 78 prosent av svenskene foretrekker menn som ligner dem selv. Blantfinnene vil 66 prosent av kvinnene ha menn som er like seg. I Norge er detbare 33 prosent som svarer det samme.

De nordiske kvinnene er enige i hvorfor de ville valgt ”farlige” menn.Hovedgrunnen er spenning og eventyrlyst.

I Norge mener 75 prosent at en kvinne kan fungere med en mann som har enannen sosial bakgrunn. Blant kvinner under 30, mener 85 prosent det samme.I Sverige sier 86 prosent av kvinnene at et forhold kan fungere til trossfor sosiale forskjeller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer