Falsk bankreklame på nettet

Når du ringer banken, får du en mye høyere rente enn den som er oppgitt på bankenes nettsted. DinSide anbefaler forøvrig ikke lenger fastrente!

Oppdatert med "slett"-knappen.
Oppdatert med "slett"-knappen. Vis mer
Publisert

Børs- og renteuroen begynte i mai med fremleggelsen av et revidert statsbudsjett som markedet mente var et signal om at regjeringen ikke så alvoret i overopphetingen av økonomien. Hele denne perioden har den flytende renten steget, men inntil fredag har den faste renten ligget relativt stille. Da var det ganske stor aktivitet på obligasjonsmarkedet, og alle obligasjoner falt i kurs.

God dag for låntakerne

Flere langsiktige obligasjoner falt omtrent 0,3% i verdi. Det innebar en fortjeneste på 3.000 kroner for den som hadde lån på én million kroner med langsiktig rentebinding.

Men det innebar en tilsvarende dårlig dag for långiverne, og flere banker nektet i løpet av fredagen kundene sine fastrentelån. Man ville først se hvor det bar hen med obligasjonskursene.

BankOppdatertFastrenteDnB9. juliSpørBNbank21 august?SpørNorgeskreditt14. juli JaStorebrand16. juli - gjelder!Nei.Kreditkassen20. juliJaSparebanken NOR22. juliNei

Såvidt vi forstår, gir bankene igjen fastrentelån, men bare Norgeskreditt siterer priser på dise på sine internettsider. BNbank og DnB sier du får spørre om prisen. Og selv om Norgeskreditt ikke tar noe forbehold om at prisene kan være utdaterte, og at kunden ikke får dem, har vi en mistanke om at netopp det skjer om du forlanger prisene som ble oppdatert 14. juli.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.