Phishing misbruker Finn.no

Falsk e-post truer deg med stengt Finn.no-konto

Svindlere kopierer Finn.no sine e-poster og nettsider.

FALSK E-POST FRA FINN: Ikke tro på e-posten som hevder at Finn.no-kontoen din kan stenges. Det er phishing fra svindlere. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FALSK E-POST FRA FINN: Ikke tro på e-posten som hevder at Finn.no-kontoen din kan stenges. Det er phishing fra svindlere. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge selskapet selv er hver nordmann i snitt 21 timer på Finn.no hvert eneste år. Og med så mange brukere, følger mange forsøk på svindel.

Akkurat nå sendes det ut en falsk e-post med tittelen «Konto på FINN.no», hvor svindlerne hevder at kontoen din er i fare.

«Du har bedt om å lukke FINN-konto, vil kontoen din bli stengt snart. Hvis du ikke gjør denne forespørselen klikke på denne linken (Klikk her) for å avbryte forespørselen og holde kontoen aktiv» skriver svindlerne.

Eksakt Finn.no-kopi

- Denne mailen kommer ikke fra Finn.no. Vi har lagt ut advarsel hos oss, og jobber med å få fjernet landingssiden til lenken som er i e-posten, forteller leder for forbrukertrygghet i Finn.no, Geir Petter Gjefsen, til Dinside.

Det er altså svindlere som står bak, og målet er som alltid å få deg til å sende fra deg sensitiv informasjon, gjennom såkalt «phishing».

I dette tilfelle lokker de deg til å trykke på en lenke, som fører til en falsk Finn.no-innloggingsside.

Den er en eksakt kopi av Finn.no sin egen innlogging, men med den store forskjellen at brukernavnet og passordet ditt sendes direkte til svindlerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer