Falsk eller ekte minibank?

Så lenge den er norsk kan du være rimelig trygg.

Det skader ikke å ta en ekstra titt, men sjansen for at du blir svindlet her er liten. Foto: Kristina Picard
Det skader ikke å ta en ekstra titt, men sjansen for at du blir svindlet her er liten. Foto: Kristina Picard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samtidig som norsk politi holder pressekonferanse om omfattende bankkortsvindel her hjemme, advarer EU nå mot en alarmerende økning i kortsvindel i minibanker rundt i Europa. Organiserte kriminelle bander bruker sofistikert skimmingutstyr for å svindle kortbrukere, og kriminaliteten knyttet til minibanker økte med 149 prosent i 2008. Tallene for 2009 ser ut til å bli enda høyere.

Men selv om vi har hatt et økende antall kortsvindelsaker også i Norge i løpet av 2009, kan du være rimelig trygg når du går i minibanken.

- Det er monternt anti-skimmingutstyr på minibankene i Norge. Siden dette ble montert, har det ikke vært vellykkede tilfeller av skimming mot minibanker, forteller Stine Neverdal, kommunikasjonsrådgiver i Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH).

Det er mer enn tre år siden utstyret ble montert i norske minibanker, og etter at dette ble gjort, er det ikke oppdaget tilfeller der kort har blitt kopiert.

Men speil avslører PIN-kodene

Bluetooth-teknologi

Men bandene i Europa bruker trådløs bluetooth-teknologi for å overføre kort- og pinkode-detaljer til bærbare PC-er i nærområdet og de bruker stadig bedre teknikker for å kopiere (skimme) kort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer