Falsk Star Tour-konkurranse på Facebook lurer titusenvis

Lokker nordmenn med tur til Maldivene.

FALSK FACEBOOK-KONKURRANSE: Dette er en falsk Star Tour-side som har delt en falsk Star Tour-konkurranse på Facebook. Mange tusen nordmenn går likevel fem på.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
FALSK FACEBOOK-KONKURRANSE: Dette er en falsk Star Tour-side som har delt en falsk Star Tour-konkurranse på Facebook. Mange tusen nordmenn går likevel fem på. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke var det en falsk Expert-konkurranse som florerte på Facebook. Uka før Gamestop.

Nå er det Star Tour sin tur til å få navnet sitt misbrukt.

«VINN EN ALL INCLUSIVE REISE FOR TRE TIL MALDIVERNE! Nå har du sjansen for å få den drømme-reise du fortjener helt gratis! Med lommepenger!» skrives det i et Facebook-innlegg som er delt nærmere 16.000 ganger i skrivende stund.

Konkurransen er falsk, og som vi har skrevet tidligere: Det er bare latskap som hindrer alle de 16.000 nordmennene fra å avsløre svindelen.

Advarer mot konkurransen

«Som mange av dere har vært så snille og gjøre oss oppmerksomme på er det dessverre en falsk Star Tour side i omløp her på Facebook» skriver den ekte Star Tour-siden på Facebook.

Å sjekke om det finnes andre Facebook-sider med samme navn, er alltid lurt før du melder deg på en konkurranse. Og om de offisielle sidene advarer mot konkurransen, bør du selvfølgelig holde deg langt unna.

«Vi oppfordrer generelt til alltid å være kritisk til denne type sider og gjerne anmelde disse direkte til Facebook dersom noe oppfattes som mistenkelig» skriver Star Tour, og kommunikasjonsansvarlig Nora Aspengren forteller Dinside at konkurransen er rapportert til Facebook.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer