Falske følgere på Instagram? Slik vil de svindle deg

Liker bilder og hevder å være vakre kvinner. Så vil de ha pengene dine.

FALSK: Nei, en vakker kvinne har ikke plutselig likt bildene dine eller begynt å følge kontoen din. Det dreier seg om falske Instagram-brukere som har tvilsomme motiver. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
FALSK: Nei, en vakker kvinne har ikke plutselig likt bildene dine eller begynt å følge kontoen din. Det dreier seg om falske Instagram-brukere som har tvilsomme motiver. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«elga.dratch.f liker videoen din» sier Instagram. Vi går inn på profilen, og finner en haug lettkledde bilder av en ung, veltrent kvinne som kaller seg Elga Dratch.

«A beautiful and sexy girl will please you with communication and something more. Don't hesitate! I'm here!» skriver hun i biografien sin, over en tvilsom lenke.

Å få nye følgere og «likes» fra falske Instagram-profiler er bokstavelig talt dagligdags, og Elga er åpenbart en av dem.

Men hva er det disse profilene egentlig vil? Og hva kan man gjøre for å unngå dem?

LES OGSÅ: Du må passe deg for falske bruker på Facebook, også – disse venneforespørslene må du takke nei til

«Datingside» for 350 kroner måneden

For å finne ut hva «Elga» vil oss, gjør vi akkurat som hun ber om. Først trykker vi på lenka hennes og blir sendt til mobile-sex-finder.com, hvor en kvinne ligger og onanerer under overskriften «SnapFuck».

«VIKTIG! Før vi kan vise deg en liste over kvinner som bor i nærheten av deg og som er klare til å ha sex akkurat nå, med sine bilder også, må vi stille deg et par spørsmål» sier nettsida på norsk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.