Falske Mulberry-tilbud på Facebook

Mulberry jobber med å få stengt uautoriserte nettbutikker.

Mulberry-svindlere konkurrerer om oppmerksomheten på Facebook. Se opp for dårlig språk og nettadresser som kombinerer norsk og engelsk. Foto: Tuva Moflag
Mulberry-svindlere konkurrerer om oppmerksomheten på Facebook. Se opp for dårlig språk og nettadresser som kombinerer norsk og engelsk. Foto: Tuva Moflag Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Forbrukerombudets liste over useriøse nettbutikker er merkevarer som Nike og Mulberry gjengangere i navnet på butikkene.

– En viktig ting å merke seg er at vi ikke kan vite om det faktisk er snakk om svindelforsøk eller piratkopierte varer, sier Helge Blyberg, jurist i Forbrukerombudet til DinSide.

Men uansett om det er svindlere som vil lure fra deg kredittkortinformasjon eller aktører som selger kopier, anbefaler vi i DinSide at du holder deg langt unna.

Mulberry poser

Et vanlig kjennetegn hos useriøse nettbutikker er dårlig språk, gjerne preget av direkte oversettelse.

På min Facebook profil får jeg stadig tilbud om å kjøpe Mulberry poser (Mulberry bags). Butikkene veskenorway.com og norwayveske.com konkurrerer om min oppmerksomhet, og lover Mulberry produkter til sterkt rabattert pris. Både poser og vesker.

– Dette er ikke genuine Mulberrybutikker og vi jobber for å få disse nettsidene stengt, opplyser Sophie Baldwin hos Mulberry til DinSide.

DinSides beste tips: Slik avslører du useriøse nettbutikker

Kan se proffe ut

Selve nettsidene kan se ganske proffe ut. Mulberry forteller at de useriøse butikkene gjerne misbruker Mulberrys egne bilder, slik at det kan være vanskelig for forbrukerne å lukte lunta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer